Wonen in Zaanstad

De woningnood in Zaanstad is hoog en dat blijft de komende jaren zo. Daarom zijn we volop aan het bouwen in Zaanstad. Naast nieuwbouw zetten we ons ook in om de kwaliteit van bestaande woningen te verbeteren en investeren we in een passend woningaanbod voor jongeren, ouderen en speciale doelgroepen. Onze ambitie is dat alle Zaankanters een eerlijke kans krijgen op een passende en betaalbare woning.

Wonen in Zaanstad

Ik zoek een woning

foto van een vrouw achter haar laptopZoekt u een woning? Hier vindt u meer informatie over huurwoningen (sociaal en particulier) en koopwoningen. Ook leest u welke regelingen er in Zaanstad zijn die u helpen om een woning in Zaanstad te krijgen.

Ik heb een woning

Heeft u een eigen woning? Misschien wilt u uw woning verbouwen, verduurzamen of de fundering herstellen. Of u wilt de woning (deels) verhuren. Er zijn verschillende mogelijkheden en regels.


Nieuws over wonen in Zaanstad

foto van huurwoningen in ZaanstadHier leest u het laatste nieuws over nieuwbouwprojecten, speciale regelingen voor het huren of kopen van een huis en meer over wonen in Zaanstad.

Energiezuiniger

foto van twee mensen met een zonnepaneel

Wilt u uw woning energiezuiniger maken? Wij hebben voor u de adviezen, regelingen en tips en inspiratie op een rijtje gezet. Voor huurders, woningeigenaren en leden van een VVE.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl