29 sociale huurwoningen aan de Zaan opgeleverd

29 sociale huurwoningen aan de Zaan opgeleverd


9 september 2022
Vandaag vierden WormerWonen, HSB Bouw en gemeente Zaanstad de opening van het nieuwe woongebouw De Halm aan het Noordeinde in Wormerveer. Het gaat om 29 nieuwe sociale huurwoningen. 

De woningnood in Zaanstad is hoog. Er moeten knopen worden doorgehakt over locaties, kosten en vergunningen. Wethouder Harrie van der Laan hakte daarom letterlijk een knoop door bij de opening van het nieuwe woongebouw.

Wethouder Van der Laan: 'De woningnood stelt veel mensen op de proef in Zaanstad. Jongeren, ouderen, Zaankanters, nieuwkomers, en gescheiden mensen. Wonen moet aangenaam, betaalbaar en duurzaam zijn. De Halm is een prachtig voorbeeld van snel knopen doorhakken. Het is snel gebouwd, in 1,5 jaar tijd! Naast de reguliere woningbouwprojecten zet ik mij als wethouder Wonen volop in voor flexwoningen. Woningen voor starters en spoedzoekers die in korte tijd te realiseren zijn. Wij werken hierbij samen met de corporaties.’

Meer informatie

De inschrijving voor deze woningen is inmiddels gesloten. Naar verwachting ontvangen volgende week de eerste bewoners de sleutel. Meer informatie over onder andere de huurprijzen en de plattegronden vindt u op wormerwonen.nl.

foto van de wethouder bij De HalmWethouder Harrie van der Laan bij de opening van De Halm (Foto van WormerWonen)

Foto van de wethouder die symbolisch een knoop doorhaktWethouder Harrie van der Laan hakt symbolisch een knoop door ter ere van de opening van de De Halm (Foto van WormerWonen)

Foto van woongebouw De Halm aan het Noordeinde in Wormerveer Woongebouw De Halm aan het Noordeinde in Wormerveer (Foto van WormerWonen)

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl