Verhuisvoordeel voor 65-plussers verlengd

Blijf dezelfde huur betalen en ontvang verhuisvergoeding    

Verhuisvoordeel voor 65-plussers verlengd 

26 juli 2022
Bent u 65 jaar of ouder en denkt u er wel eens over om te verhuizen naar een woning die beter past? Die bijvoorbeeld geen trappen heeft en wat kleiner is? Verhuizen is niet zomaar iets. Dat is een grote stap. Maar wel een stap die veel voordeel kan brengen. De regeling 65+ Verhuisvoordeel kan u hierbij helpen. 

65+ Verhuisvoordeel is een tijdelijke regeling voor huurders van 65 jaar of ouder die wonen in de regio Zaanstreek-Waterland. De regeling is onlangs verlengd tot 1 juli 2023. Als u aan de voorwaarden voldoet, krijgt u voorrang op een andere woning. Dit geldt voor speciaal geselecteerde, gelijkvloerse sociale huurwoningen in de regio Zaanstreek-Waterland. U neemt daarbij uw ‘oude’ huurprijs mee. Ook krijgt u een verhuissubsidie van 1.000 euro.

Van gedachten wisselen

Wilt u eerst eens van gedachten wisselen met iemand die samen met u wat zaken op een rijtje kan zetten? Neem dan contact op met de woonmakelaar, de seniorenmakelaar of de doorstroommakelaar van uw corporatie.

Meer informatie

Op langerthuiswonen.zaanstad.nl vindt u alle informatie over de regeling 65+ Verhuisvoordeel. Woont u zelf naar volle tevredenheid maar heeft u kennissen, buren of vrienden voor wie dit interessant zou kunnen zijn? Vertel ze dan over deze regeling! 

Bewoners betrokken

De verhuisregeling is gemaakt in overleg met de huurdersorganisaties in de Zaanstreek en in Waterland. Deze organisaties waren betrokken bij de evaluatie en zijn positief over de verlenging van de regeling. Het Huurdersoverleg Zaanstreek (HoZ) denkt mee over het vergroten van de bekendheid van de verhuisregeling.

foto van twee mensen met een verhuisdoos

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl