Nieuws

Energiecoaches gezocht!

Gepubliceerd op 23 maart 2023
Afbeelding

Zaanstad zoekt energiecoaches!  Wilt u buurtbewoners helpen bij energie besparen? Meld u dan aan! Als energiecoach geeft u gratis advies op maat over energiebesparing bij buurtbewoners thuis. Tijdens een huisbezoek signaleert u onzuinige apparaten en plaatst u bespaarproducten, zoals tochtstrips of radiatorfolie. U bepaalt zelf wanneer u ingezet kunt worden als energiecoach. U kunt al coach worden wanneer u minimaal één uur per week over heeft.

Voorkennis over energiebesparing of bespaarproducten is niet nodig. Voordat u als energiecoach aan de slag gaat, volgt u een training waarin u voorbereid wordt om zelfstandig op huisbezoek te gaan. Als energiecoach is het belangrijk om sociaalvaardig te zijn en een boodschap duidelijk te kunnen overbrengen. Daarnaast moet u het leuk vinden om bij mensen thuis te komen. Het spreken van een tweede taal is een pré. Omdat u als energiecoach bij mensen thuis komt, is een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht (hier zijn geen kosten aan verbonden).

Wat krijg ik ervoor terug?

Als energiecoach ontvangt een vrijwilligersvergoeding van €5 per huisbezoek van een uur, met een maximum van €140 per maand. U ontvangt een tablet in bruikleen om advies te kunnen geven. Daarnaast leert u als energiecoach over energie en heeft u de kans om een netwerk op te bouwen.

Waar kan ik mij aanmelden als energiecoach?

Meld u direct aan via www.wooninfo.nl/energiecoach-worden of bel naar Stichting !WOON via (020) 523 0190.


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl