Nieuws

Zaanstreek-Waterland: Burgerberaad Wonen gaat van start

Gepubliceerd op 2 februari 2023
Afbeelding

In de regio Zaanstreek-Waterland gaat een Burgerberaad op zoek naar nieuwe ideeën en oplossingen voor de wooncrisis. Ruim 14.000 inwoners ontvangen binnenkort een uitnodiging in de brievenbus. Er kunnen 320 mensen meedoen, een dwarsdoorsnee van bewoners uit de regio. Een loting bepaalt wie dat zijn.

Van de ruim driehonderdduizend inwoners in de regio ontvangen veertienduizend mensen (bijna 1 op de 20) een uitnodiging om mee doen aan het Burgerberaad. De eerste week van februari worden de uitnodigingen verstuurd. Het eerste belangrijke Burgerberaad-evenement is op 1 april: de Burgertop. De deelnemers verkennen hier wat ze willen bereiken. In de maanden daarna worden deze ideeën doorontwikkeld tot concrete voorstellen. Het Burgerakkoord wordt vervolgens gepresenteerd aan de Wooncoalitie. Die heeft toegezegd alle voorstellen heel serieus te nemen.


Wooncoalitie

Het Burgerberaad is een initiatief van acht woningcorporaties in Zaanstreek-Waterland. Intermaris, Parteon, Eigen Haard, Rochdale, Wooncompagnie, Woonzorg, WormerWonen en ZVH. Zij hebben de Wooncoalitie Zaanstreek-Waterland opgericht. Dit is een samenwerkingsverband van genoemde corporaties met de gemeenten Zaanstad, Purmerend en Wormerland en andere belanghebbenden, zoals huurdersverenigingen, vastgoedontwikkelaars en zorginstanties.


Burgerberaad

Het Burgerberaad wordt georganiseerd door G1000, een onafhankelijke organisatie door en voor burgers. G1000 ziet erop toe dat het proces goed verloopt en bemoeit zich niet met de inhoud. De organisatie heeft geen belang bij wat de uitkomst is.

Meer info over G12000: zie https://g1000.nu

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl