Nieuws

Woondeal MRA: de komende acht jaar 9.800 woningen bouwen in Zaanstad

Gepubliceerd op 15 maart 2023
Afbeelding

Vandaag is de Woondeal MRA ondertekend door gemeenten in Metropoolregio Amsterdam (MRA) en minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening (VRO) voor de bouw van 171.200 woningen in MRA tot en met 2030. Ook Zaanstad heeft de Woondeal MRA ondertekend. Zaanstad heeft als doel om de komende acht jaar minimaal 9.800 woningen te bouwen. Dit willen we verdelen in ongeveer 2.940 sociale huurwoningen (30%), 3.528 middeldure huur en/of betaalbare koopwoningen (36%).

Wethouder Wonen Harrie van der Laan: β€˜De wooncrisis heeft onze volle aandacht. Ik wil dat meer mensen in onze gemeente een dak boven hun hoofd krijgen de komende jaren. Door te investeren in betaalbare woningen zorgen we ervoor dat lagere en middeninkomens beter aan bod komen op de woningmarkt. Veel van deze nieuwbouw bestaat uit gelijkvloerse appartementen die mede geschikt zijn voor ouderen. Op deze manier komt er meer doorstroming op de woningmarkt.’

Afspraken voor 9.000 woningen

In samenwerking met de corporaties en ontwikkelaars komen er duizenden woningen bij in Zaanstad de komende jaren. Voor ongeveer 9.000 woningen zijn al harde afspraken met marktpartijen of is het bestemmingsplan vastgesteld.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl