Nieuws

Energiekosten besparen: Rinze liet gratis zijn energiecontract checken

Gepubliceerd op 1 februari 2023
Afbeelding

Rinze (36), applicatiebeheerder bij gemeente Zaanstad, woont samen  met zijn vrouw Sabine (38) en dochter Marit (3) in een tussenwoning uit het bouwjaar 2000, in Saendelft Oost (Waterrijk). “Wij wonen in een vrij goed geïsoleerd huis,” vertelt Rinze tevreden. “Ik heb de balkondeuren laten vervangen zodat het minder tocht, ik heb de panelen in het raam vervangen om beter te kunnen ventileren, ik heb overal LED-lampen ingedraaid en het huis heeft energielabel A, maar toch had ik het idee dat ik op mijn energiekosten kon besparen.”

Toen Rinze hoorde dat hij zijn energiecontract gratis kon laten checken, kwam hij direct in actie. “Ik was benieuwd of we nog wat euro’s konden besparen, dus heb ik meteen advies ingewonnen via de website”, vertelt Rinze. “Normaal gesproken maak ik een groot Excel document en ben ik vier uur lang bezig met het vergelijken van energieleveranciers. Dat is een heel uitzoekwerk, want op elke website staat weer wat anders! Nu hoefde ik alleen maar mijn termijnbedrag in te vullen en de datum van het einde van mijn energiecontract, dat ging heel makkelijk. Ik was in 20 minuten klaar!” legt hij uit.

“Ik was benieuwd of we nog wat euro’s konden besparen, dus heb ik meteen advies ingewonnen via de website”
- Rinze (36), stapte over van energieleverancier via gezondverzekerd.nl/zaanstad

Geen chatbot, maar persoonlijk advies

Op de vraag hoe Rinze de service van Gezonder Verzekerd heeft ervaren, vertelt hij: “Het grote voordeel vond ik dat ik direct met een medewerker kon chatten. Er zat geen chatbot aan de andere kant van het scherm, maar duidelijk iemand met kennis van zaken. Ik ontving goed onderbouwd advies en werd niet gepusht om over te stappen. Dat gaf mij het gevoel dat mijn vragen serieus genomen werden en dat ik eerlijk advies kreeg."

“Mijn energiecontract liep op 31 december 2022 af, het was voor mij daarom een logische keuze om over te stappen. Het advies van Gezond Verzekerd kwam heel vertrouwd over, ze lieten mij schappelijke tarieven zien en de energieleverancier was een bekende naam. Ik ben daarom dezelfde dag nog overgestapt,” vertelt Rinze. “En belangrijker,” vervolgt hij, “mijn vrouw zegt altijd ‘overstappen is prima, als het maar goed geregeld wordt en als het maar bij een erkend bedrijf is’ dus daar heb ik maar naar geluisterd.”

Goedkope energie? Check uw contract!

Gemeente Zaanstad helpt inwoners bij energie besparen. Via gezondverzekerd.nl/zaanstad kunt u gratis informatie en persoonlijk advies ontvangen over uw energiecontract. Wanneer u via deze website overstapt, hoeft u geen borg te betalen en wordt u altijd direct geaccepteerd. Als er sprake is van een overstapboete, dan krijgt u deze binnen een week vergoed. Ook ontvangt u de goedkoopste prijs per aanbieder. Gezondverzekerd.nl heeft hiervoor speciale afspraken gemaakt met deze energieleveranciers. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Bovendien is de energie die u krijgt altijd groen. Klik hier voor meer informatie op Zaanstad.nl.


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl