Nieuws

Goedkope energie? Check uw contract!

Gepubliceerd op 28 november 2022
Afbeelding

Is uw energiecontract nog wel voordelig? Misschien is het verstandig om over te stappen. Met de gratis overstapservice wil de gemeente Zaanstad u helpen om de energiekosten zo laag mogelijk te houden. Via www.gezondverzekerd.nl/zaanstad vindt u informatie over uw energiecontract. Is dat nog het meest voordelig? Of is het verstandig om over te stappen? Gezond Verzekerd helpt u met een persoonlijk advies. 

De gemeente werkt samen met Gezond Verzekerd om u goedkopere energiecontracten te bieden. Stapt u over via Gezond Verzekerd? Dan brengt dat verschillende voordelen met zich mee. Zo hoeft u nooit borg te betalen en wordt u altijd direct geaccepteerd. Als er sprake is van een overstapboete, dan krijgt u deze binnen een week vergoed. Ook ontvangt u de goedkoopste prijs per aanbieder. Gezond Verzekerd heeft hiervoor speciale afspraken gemaakt met deze energieleveranciers. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. En: de energie die u krijgt is altijd groen.

Wel of niet overstappen

Overstappen is niet altijd nodig. Heeft u bijvoorbeeld een vast energiecontract? Dan is de kans groot dat overstappen niet voordeliger is. Voor een variabel contract kan dat wel zo zijn. Gezond Verzekerd helpt u met het beste advies voor uw situatie.

Spreekuren

Heeft u vragen? Tijdens de online energiespreekuren kunt u al uw vragen over energie en uw kosten stellen aan een adviseur. U krijgt dan ook adviezen om te besparen op uw energiekosten. Daarnaast krijgt u hulp bij een eventuele overstap van energiecontract. Aanmelden voor een spreekuur kan via www.gezondverzekerd.nl/zaanstad. Voor vragen kunt u ook bellen naar 085 303 5389.

Meer energiehulp

De gemeente kan u ook nog op andere manieren helpen met het verlagen van uw energierekening. Zo zijn er waardebonnen voor energiebesparende producten voor huurders. En een energietoeslag voor lagere inkomens.

Meer over energiehulp

Heeft u een eigen woning en wilt u deze verduurzamen met zonnepanelen, isolatiemaatregelen en/of een warmtepomp? Dan kunt u meedoen met de collectieve inkoopactie.

Meer over uw woning verduurzamen

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl