Nieuws

Verbeteren en verduurzamen oudere woningen – hoogste punt bereikt van voorbeeldwoningen aan de Eendrachtstraat in Zaandam

Gepubliceerd op 24 juli 2023
Afbeelding

Gemeente Zaanstad helpt bij het verbeteren van oudere woningen. Vaak kampen deze woningen met funderingsproblemen en zijn ze niet duurzaam. Soms is de noodzakelijke investering zo groot dat het opknappen te duur is. In Zaandam vindt in de Rosmolenwijk sloop-nieuwbouw van de woningen Eendrachtstraat 40 en 42 plaats. Op vrijdag 21 juli werd het hoogste punt van de bouw bereikt Wethouder Wonen Harrie van der Laan ging langs om de voortgang te bekijken.

De oude woningen waren in slechte staat en worden daarom gesloopt. De nieuwe woningen in de Eendrachtstraat 40/42 zijn straks tijdelijk als voorbeeldwoningen. De omwonenden kunnen dan zelf een nieuwbouwwoning ervaren. Tegelijk is deze sloop-nieuwbouw voor de gemeente Zaanstad en Betaalbare Koopwoningen Zaanstad een belangrijke oefening. Het zijn kleine straten, hoe sloop en bouwen we een woning met zo min mogelijk overlast voor de directe omgeving?

Project Volkshuisvestingfonds

Met de nieuwbouw hoopt de gemeente bij te dragen aan de leefbaarheid van de buurt. Het is het begin van een project voor de verbetering van meer slechte woningen in een aantal wijken in Zaanstad. Deze verbeteringen worden mogelijk gemaakt door investeringen vanuit het Rijk (Volkshuisvestingsfonds Zaandam-Oost).

Het project Volkshuisvestingfonds start dit najaar. Uit dit fonds is een regeling gemaakt voor woningeigenaren met een woning dat in slechte staat verkeerd. Hiermee kunnen we hen financieel ondersteunen om ingrijpende duurzame renovatie of sloop/nieuwbouw mogelijk te maken. Het project start in de Rosmolenwijk. 

Meer over project Volkshuisvestingfonds

Foto van woningen Eendrachtstraat 40 en 42 met de wethouderFoto van woningen Eendrachtstraat 40 en 42 met de wethouder
Foto van woningen Eendrachtstraat 40 en 42 met de wethouderFoto van woningen Eendrachtstraat 40 en 42 met de wethouder

Wethouder Wonen Harrie van der Laan op bezoek bij de woningen op de Eendrachtstraat 40-42


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl